blok1.gifWerkzaamhedenivw.gif

Ik werk sinds 1 oktober 2007 als clustermanager Implementatie en Uitvoering bij de Directie Informatie en Digitalisering van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. De Inspectie Verkeer en Waterstaat bestaat o.a. uit 9 toezichteenheden met een zeer diverse focus: de transportveiligheid op het land, het water en in de lucht. De uitdaging hierbij is dit toezicht te innoveren door inzet van digitale hulpmiddelen. Ik geef leiding aan diverse projectleiders en projectmanagers en ben eindverantwoordelijk voor de volgende trajecten: De Directie Informatie en Digitalisering is een samenvoeging van een aantal ICT-onderdelen binnen de Inspectie waaronder de projectdirectie E-government waar ik daarvoor als programmamanager werkzaam was. Mijn programma bestond uit een aantal onderdelen:

ivw.gif

Tot en met mei 2005 was ik teamleider E-business bij de afdeling Informatie & Automatisering van SenterNovem en was ik verantwoordelijk voor diverse projecten op het gebied van elektronische dienstverlening:

Van 1 februari 1999 tot 1 september 2000 was ik projectadviseur bij Informe (onderdeel van Senter): een informatiedienst voor ICT.

Na het behalen van het doctoraal Juridische Bestuurswetenschap (Bestuurskunde) in augustus 1997 heb ik anderhalf jaar als toegevoegd onderzoeker gewerkt bij het Centrum voor Recht, Bestuur en Informatisering aan de Universiteit van Tilburg.

U10 Deze foto is van mijn oude werkplek: kamer U10. Deze kamer deelde ik met mijn collega Tomas Oudejans. Er stonden soms zoveel PC's tegelijk te draaien dat de verwarming overbodig was geworden.

Ik heb als onderzoeker onder meer aan een viertal ITeR-onderzoeken gewerkt:

  1. "Privacyaspecten van electronic monitoring in netwerkomgevingen";
  2. "Inventarisatie van de systemen die gebruikt worden voor het waarborgen van transparantie van informatie";
  3. "Handreikingen voor wetgeving met betrekking tot digitale handtekeningen", en;
  4. "Positie van de bibliotheken".  

Daarnaast heb ik gewerkt aan het Globus-project "Anonimiteit in het Recht" over anoniem gebruik van chipkaarten en aan een "Virtueel Atelier" voor het Parket Openbaar Ministerie 's Hertogenbosch. Samen met mijn oud-collega Tomas Oudejans ben ik procesbegeleider geweest bij het opzetten van een Intranet voor de Academie voor ICT en Management aan de Hogeschool Brabant. Tenslotte heb ik met drie collega's in januari 1998 een onderzoek afgerond naar de juridische aspecten van de digitalisering van het documentenverkeer op het Ministerie van OCenW.

dilbert

Mijn (hoofd)aandachtsgebieden van onderzoek:

Wycombe Abbey| private school hong kong| English primary school Hong Kong| primary education| top schools in Hong Kong| best international schools hong kong| best primary schools in hong kong| school day| boarding school Hong Kong|